Nova adquisició: ‘Les Nostres Festes’

Ja podeu consultar a la biblioteca de Ròtova ‘Les Nostres Festes. Recopilació de les festes més rellevants de la Comunitat Valenciana‘, editat per la Generalitat Valenciana, amb textos de Sergi Durbà. Les il·lustracions van a càrrec de Virginia Lorente, Elías Taño, Juárez Casanova, Marta Pina, Romualdo Faura, Francesc Roig, Milimbo, Marta Negre, Jordi Bestiola, Nuria Tamarit, Javier Parra, Tutti Confetti, Martín López Lam, Elisa Martínez, Paulapé, Tania Vicedo, Luis Demano, Ada Diez, Miguel Hache, Pau Valls, Eduardo Luzzatti, Vicent Ramon i Luna Pan.

Aquest llibre ha estat editat per la Presidència de la Generalitat amb motiu de la celebració de la festivitat del 9 d’Octubre de 2020.

És una qüestió de perspectiva, al capdavall, i també de saber respectar allò que fa les festes diferents, solemnes en alguns casos, deutores de l’herència dels avantpassats en uns altres. Hi sol haver una paraula al darrere, a més a més, que ho amera tot quan arriba el moment crucial: essència. L’essència de qui xafa la terra de camí al Penyagolosa o a l’ermitori de la Magdalena, l’essència d’aquell que passeja per les fires d’origen medieval i es compra un bon garrot, la de qui llança tomaques i s’allibera de les tensions, o la del que contempla com s’enlairen cap al cel les guspires de foc d’una falla, una barraca de Sant Antoni o una foguera monumental. Tambors que ressonen pertot. FiIades perfectes d’almogàvers o contrabandistes. Música de banda. I mentrestant, els actes i les processons de Setmana Santa. Silencis perllongats entre carrers vells i mirades sigil·loses…

Entradas creadas 54

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicaciones relacionadas

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba