Nova adquisició: ‘El regrés’


Ja podeu consultar a la biblioteca de Ròtova el llibre El regrés d’Antoni Garcia-Oliver, Lletra impresa edicions.

El regrés narra la historia de la familia dels Abencomeix, obligada a abandonar les seues possessions i a marxat de la que havia estat la seua terra durant segles, arran del decret d’expulsió dels moriscos, el 1609. Una família que, a pesar de la repressió i de l’estigmatització dels antics musulamans de Xarq al-Àndalus, hi va reeixir i va poder acumular una fortuna considerable. Poc abans de l’exili, els Abencomeix prenen la determinació de soterrar els seus béns, sabedors que si se’ls emporten a Algèria els perdrien per sempre en mans de les autoritats cristianes. Uns anys després, Jaie, el petit dels Abencomeix, decideix tornar al seu país natal per tal de recuperar el tresor familiar amagat secretament al Penyal de l’Esparver. Però aquest viatge de tornada li depara una sorpresa inesperada que trasbalsarà de dalt a baix el seu propòsit i capgirarà per complet la història personal i familiar.

El regrés és el testimoni vivent d’un dels capítols de la història europea més vergonyants i alhora emotius, el de l’expulsió dels moriscos, un dels intents programàtics de genocidi cultural i de neteja ètnica més destacats i no prou conegut -ni molts menys reconegut- entre nosaltres, les conseqüències del qual, tanmateix, van ser devastadores des del punt de vista econòmic, demogràfic i sentimental.

Posts created 38

One thought on “Nova adquisició: ‘El regrés’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top