Els espantacriatures valencians van envair Ròtova el cap de setmana

Aquest cap de setmana Ròtova va finalitzar la programació d’activitats organitzades per l’Ajuntament, dins de la campanya ‘Espanta la Por: per Tots Sants, monstres valencians’.

El divendres ens vam poder endinsar en el món dels espantacriatures amb el contacontes de “La Maria no té por”. Amb aquest espectacle, les persones espectadores van poder realitzar una primera presa de contacte amb els éssers fantàstics de la tradició valenciana com la Bruixa Pinta l’avorrida o el Gegant Perot, acompanyats de la protagonista del conte, Maria, i el seu amic el Butoni, un monstre pelut i bo.

El dissabte, abans de rebre a Ròtova a les espantacriatures, va tindre lloc un taller de caretes. Els xiquets i les xiquetes que van participar van poder fer la seua pròpia careta de la Bubota, el fantasma del llençol.

Tot seguit, començà la cercavila dels espantacriatures a ritme de música de dolçaina i tabal. El Butoni, el Caro, l’Encantada, la Bubota i la temible Quarantamaula, encapçalats per la Bruixa Curriuxa, que no deixava de repartir dolços entre les xiquetes i els xiquets que els acompanyaven, es van dirigir junts al poble per realitzar la volta.

Aquestes dues activitats han estat a càrrec de la companyia Disparatario i, juntament amb la ‘Festa Valor’ i el taller ‘Decorem la biblio’, han format part de la campanya ‘Espanta la Por: per Tots Sants, monstres valencians’, amb la qual l’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia reivindica l’imaginari valencià de la por en acostar-se la festivitat de Tots els Sants.

Entradas creadas 54

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicaciones relacionadas

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba